Uitmarkt in Twentse Kamers!

Het Kamerfestival Twente (KAFT) vond voor het eerst plaats in 2010. Het festival is ontstaan vanuit het idee om cultuurparticipatie te bevorderen en muziek, cabaret, toneel en kleinkunst toegankelijk te maken voor een breed publiek (bewoners en bezoekers) in Twente. Een Dagje Kaften staat garant voor veel verrassende optredens op bijzondere locaties in Noord-Oost Twente.

Het leven speelt zich voor een groot deel af in kamers: van verloskamer tot bestuurskamer, van toonkamer tot gelagkamer. Kamers en andere bijzondere locaties - waaronder enkele prachtige Twentse Erven - worden tijdens KAFT omgebouwd tot klein theater. Voor zowel spelers als publiek vormen de bijzondere locaties een meerwaarde; een unieke speelervaring voor artiesten en een unieke belevenis voor het publiek!

 

 

 

Voor iedereen van 4 tot 104

Het festival is laagdrempelig en bedoeld voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar oud. We zetten in op verjonging van onze publieksgroep door de programmering ook voor kinderen en jongeren aantrekkelijk te maken. Zo wordt KAFT ook een leuk uitje voor het hele gezin. Kinderen t/m 14 jaar mogen gratis mee per betalende volwassene!

KAFT brengt korte voorstellingen van 25 minuten op afwisselende en verrassende locaties. Je kan naar eigen smaak een programma samenstellen en zo genieten van een ‘tapas van cultuur’.

 

 

 

Organisatie

De organisatie van KAFT bestaat uit een compacte groep van enthousiaste vrijwilligers, waarvan sommigen ook bestuursleden zijn van Stichting Kamerfestival Twente. De lijnen zijn kort, iedereen werkt onbezoldigd mee en heeft een groot hart voor cultuur.

Recentelijk hebben we van een aantal oudgedienden afscheid genomen. Gelukkig hebben we nieuwe mensen bereid gevonden om te gaan ondersteunen bij de organisatie van KAFT 2017 en het festival te voorzien van nieuw elan, passie en enthousiasme!

 

 

KAFT wordt mede mogelijk gemaakt door:

rabobank_1_1.jpghendriksen_1_1.jpgweusthuis_1.jpgtubbergen nieuwslucasit_1.jpghulshof_1.jpg